۷ تیر ۱۳۸۷، ۱۳:۳۱

در نشست "بازل" صورت گرفت؛

اصرار غرب به دفن زباله های خطرناک در کشورهای جهان سوم و مخالفت ایران

اصرار غرب به دفن زباله های خطرناک در کشورهای جهان سوم و مخالفت ایران

مذاکرات نشست تخصصی کنوانسیون "بازل"(حمل و نقل مواد شیمیایی خطرناک) به پایان رسید که اصرار غربی ها بر دفن زباله های شیمیایی خطرناک در کشورهای جهان سوم با مخالفت جدی کشورهای دیگر از جمله جمهوری اسلامی ایران روبرو شد.

به گزارش خبرگزاری مهر از سوئیس، در جلسات نشست تخصصی بحث ایجاد نظام هماهنگی بین سه کنوانسیون شیمیایی در دستورکار قرار داشت که مورد حمایت کشورهای غربی قرار گرفت.جمهوری اسلامی ایران با عنایت به پیچیدگی و عدم بررسی کارشناسی آن توسط کشورهای درحال توسعه با تصویب زودهنگام آن مخالفت نمود و آن را مشروط به تضمین منافع کشورهای درحال توسعه دانست. بنا به درخواست کشورمان، رئیس نشست تخصصی موضوع را به نشست اجلاس وزیران کشورهای متعاهد موکول نمود که این امر مورد حمایت کشورهای درحال توسعه نیز قرار گرفت.

مبحث دیگر متوقف کردن حمل و نقل و دفن مواد شیمیایی خطرناک از کشورهای صنعتی و پیشرفته بود که سالها به صورت الحاقیه کنوانسیون و به پیشنهاد کشورهای درحال توسعه در دستورکار اجلاس قرار داشته است، با فشار کشورهای غربی از تصویب این الحاقیه جلوگیری شد، ولی با تلاش کشورهای درحال توسعه این موضوع در دستور کار یک نشست حاشیه ای کنوانسیون قرار گرفت. نماینده کشورمان ضمن تسریع در تصویب و اجرای سریعتر الحاقیه این اقدام را میزانی برای صراحت غرب درباره رعایت ملاحظات انسانی (بهداشتی و زیست محیطی) دانست. چین و گروه آفریقایی از پیشنهاد ایران حمایت نمودند و این موضوع در دستور نشست وزراء نیز قرار دارد.

شایان ذکر است شبکه اقدام بازل و گروه سبزها نیز آمریکا را قهرمان تولید مواد خطرناک شیمیایی و انتقال آن به کشورهای در حال توسعه دانسته و خواستار تصویب هرچه سریعتر الحاقیه هستند. "ویتولار" وزیر محیط زیست اندونزی در نظر دارد برای خروج از بن بست، در نشست وزراء مشورت لازم را با وجود مخالفت کشورهای غربی از جمله  آمریکا، ژاپن، کانادا و ... ه عمل آورند. آمریکا در کنوانسیون بازل عنصر ناظر است و از کشورهایی که دفن مواد شیمیایی در آن انجام می شود مثل هائیتی، جزایر سلیمان، سومالی، تاجیکستان و تیمورشرقی نام برده می شود.

در راستای کنفرانس بازل همایشی در جاکارتا درباره نقش علماء در فرهنگ سازی مدیریت مواد شیمیایی خطرناک به همت انجمن نور خالص مجید برگزار شد و مسئولین مذاهب اسلامی، بودا، هندو در این همایش خواستار ارتباط هرچه بیشتر انسانها با محیط زیست خود و حفاظت از آن شدند. جاکارتا روزانه شش هزار تن زباله تولید می کند که 15 درصد آن توسط مردم در محیط آزاد رها می شود.

بر اساس این گزارش، هیئت جمهوری اسلامی ایران در مباحث تخصصی کنوانسیون "بازل"، نقش فعالی در جهت منافع کشورهای درحال توسعه داشته و در حاشیه نشست و در آستانه نشست وزیران متعاهدین کنوانسیون با خانم "کاترینا" دبیر اجرایی کنوانسیون دیدار و گفتگو کردند. در این دیدار مقام یاد شده از دکتر واعظ جوادی معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست کشورمان دعوت کرد تا از مقر این کنوانسیون در ژنو و برای تقویت همکاریهای کشورمان با دبیرخانه دیدار نماید. نامبرده همچنین از حمایتهای جمهوری اسلامی ایران از اجراء و تصویب این کنفوانسیون که معروف به کنوانسیون کشورهای درحال توسعه است، قدردانی نمود.
کد خبر 706338

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha